Havas Fenyők
2004.12.20. 21:21
Karácsonyi sütemények
Hozzávalók (40 darabhoz):
A tésztához: 32 dkg finomliszt 2 tojás, csipetnyi só 5 dkg puha vaj 22 dkg porcukor 1 evőkanál rum 8 dkg finomra darált mandula 1 mandulaízű sütőaroma a nyújtáshoz: liszt a töltelékhez: 10 dkg földimogyoró 2 evőkanál méz 1 evőkanál kakaópor a tálaláshoz: porcukor
A tésztához valókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűvös helyen legalább fél órán át pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk, és kis fenyőformákat szúrunk ki belőle. Mindegyiket sütőpapírral borított tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben köze-pes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 5-6 perc alatt világossárgára sütjük. A töltelékhez a földi- mogyorót finomra daráljuk, majd a mézzel és a kakaóval simára keverjük. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel összeragasztunk, porcukorral meghintjük. Kedvünk - és időnk - szerint cukormázzal is díszíthetjük.
|